FAQ  |  Search  |  Register  |  Profile  |  Log in to check your private messages  |  Log in

Guide: How to install phpnuke
Goto page Previous  1, 2, 3
 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Tutorials
View previous topic :: View next topic  
Author Message
scorpion_-x-
-


Joined: 20 May 2004
Posts: 2

PostPosted: Fri May 21, 2004 2:34 am    Post subject: Reply with quote

Code:
There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.
I set up mySQL server and edited config file also i edited C:\WINDOWS\php.ini

now what do i do reinstall mySQL server (i dont think i should because i have PHPBB working) ...any sugestions? =/

Edit:Right its fine i forgot to put the database in config file...
Back to top
View user's profile Send private message
Shitman
-


Joined: 21 May 2004
Posts: 1

PostPosted: Fri May 21, 2004 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for all the help, it's online now : http://212.127.189.109/blaat
Back to top
View user's profile Send private message
leokent
-


Joined: 15 Apr 2004
Posts: 2
Location: UK

PostPosted: Sun May 23, 2004 10:04 am    Post subject: Just like to say thanks! Reply with quote

Thanks for this brilliant tutorial and thanks aprelium for this brilliant server!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
olly86
-


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 993
Location: Wiltshire, UK

PostPosted: Sun May 23, 2004 11:26 am    Post subject: Regaining Control of a Hacked PHP-Nuke Site or preventing it Reply with quote

Some of you may want to read this:

PHP-Nuke is spreading over the Internet as a popular CMS system. If you have
a PHP-Nuke installation which has been hacked into, read on to find out how
to regain control of your site. If your site hasn't been hacked, read on to
learn how to secure your installation.

http://www.zone-h.org/en/news/read/id=4247/
_________________
Olly
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
andatche
-


Joined: 22 Jul 2004
Posts: 4

PostPosted: Thu Jul 22, 2004 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

By turning notices off you are not fixing the problem? Just ignoring it?! are you not?

This would seem not to be a problem with version 2 of abyss as it no longer shows the errors!
Back to top
View user's profile Send private message
iNaNimAtE
-


Joined: 05 Nov 2003
Posts: 2381
Location: Everywhere you're not.

PostPosted: Fri Jul 23, 2004 3:27 am    Post subject: Reply with quote

andatche wrote:
By turning notices off you are not fixing the problem? Just ignoring it?! are you not?

True, but then again, notices aren't problems... they're just notices.

andatche wrote:
This would seem not to be a problem with version 2 of abyss as it no longer shows the errors!

It all has to do with PHP, not Abyss. Chances are your PHP version has notices off by default.
_________________
Bienvenidos!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
simarjit
-


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 6

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

Message to white_tiger If u go little upwards there was a solution by apreliumTo eliminate Notices displaying (which is by the way what most PHP coders do since a notice is less important than a warning). To do so, open php.ini and locate the line starting by error_reporting=, then change it to:
Code:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
I think it helps u .

On my PC Abyss working great. I have php,phpMyAdmin,MySQL and phpNuke working . trying to install other things.Thanks to aprelium for a unbeatable product.
Back to top
View user's profile Send private message
qaisar
-


Joined: 26 Feb 2005
Posts: 1

PostPosted: Sat Feb 26, 2005 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you guys..Excellent tutorial but could be better with Screenshots. Abyss rulz !
Back to top
View user's profile Send private message
gioakjoe
-


Joined: 24 Mar 2005
Posts: 1

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 1:09 am    Post subject: Reply with quote

ok iv tried every thing i can think of to get this to work and really i dont know if i messed up any where. Can some one aim me gioakjoe yahoo - gijoeoak or msn joeymartinez85@hotmail.com and walk me threw this id really apreciate it! I really wana figure this out.
Back to top
View user's profile Send private message
sunrex
-


Joined: 20 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Mon Jun 20, 2005 11:44 am    Post subject: Reply with quote

every thing works fine....accept i cant log in my super admin account...i can get to the admin page...but it keeps asking for my username every time i click a button on the admin page...

*edit*

i can log into my superadmin account...everything runs...accept it wont let me click buttons on the administration menu.....it takes me back to superadmin login
Back to top
View user's profile Send private message
sunrex
-


Joined: 20 Jun 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 2:10 am    Post subject: Reply with quote

Notice: Undefined variable: aid in C:\Program Files\Abyss Web Server\phpnuke\admin.php on line 16

whats that mean...how do i fix it..


thats the ONLY thing wrong. i guess.
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Tue Jun 21, 2005 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

sunrex,

Search for e_notice on this forum and you'll find the answer. :-)
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ash
-


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 1

PostPosted: Tue Feb 21, 2006 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Hi I have installed all the stuff, and for some reasons I have errors.

I use this link to go in to PhPNuke:http://127.0.0.1/phpnuke/html/, that is the only way I can activate PhPNuke.

But when I use this link:http://127.0.0.1/phpnuke, I can see all my maps there. Is that normal.

And when I activate PhPNuke with this link:http://127.0.0.1/phpnuke/html/.

I get the messagte that I actvaite it right, and want to make a super administrator. When I do that, and log in, with mine Username and Password nothing happend.

I all so get every time this error:

Notice: ob_end_clean(): failed to delete buffer. No buffer to delete. in c:\program files\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 43

Notice: import_request_variables(): No prefix specified - possible security hazard in c:\program files\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 64


Notice: Undefined variable: aid in c:\program files\easyphp1-8\www\phpnuke\html\admin.php on line 16

And when I want to login in normal I get this error: a white screen and this:

Notice: ob_end_clean(): failed to delete buffer. No buffer to delete. in c:\program files\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 43

Notice: import_request_variables(): No prefix specified - possible security hazard in c:\program files\easyphp1-8\www\phpnuke\html\mainfile.php on line 64

Any body know what I am doing wrong
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Wed Feb 22, 2006 11:03 am    Post subject: Reply with quote

Ash,

Please read the message just above yours. It explains you how to find information about disabling these notices.
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Fri Feb 24, 2006 9:22 pm    Post subject: Cookie problem maybe ? Reply with quote

Hi all

I have my site running http://badhq.ie

PHP 5 the preconfigured one
phpMyAdmin 2.7.0-pl2 didnt seem to matter what version
Mysql 5 again doesnt seem to matter what version i use
Abbys x2

Problem is nobody can register : I just get text, not a warning or error " Database error

I can login myself and the display box will say Welcome blah blah but it wont show me as member

Please if someone could login and see what iam try to explain

Username : test
Password : test

Theres a few other problems which I think are related to php-db connection type of thing, well you guys know best, basically i can change and move modules around on the site, but for example I cant edit Block names.

Iam kinda familar with phpnuke, and i help out on nukemods.com but this has me puzziled
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Sat Feb 25, 2006 4:20 pm    Post subject: Re: Cookie problem maybe ? Reply with quote

Marty_,

Have you configured PhpNuke with the correct database name/user name/password? Can you check again its setup steps?
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Sat Feb 25, 2006 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

yes they are correct, otherwise I wouldnt have a site right ?

Iam trying a fresh copy of nuke just now, incase some of the admin case.links are corupt or something, i'll report back when iam done.

Thanks for far
Marty
Back to top
View user's profile Send private message
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 1:22 am    Post subject: Reply with quote

Ok iam getting no where with this,

I have installed a fresh copy of phpnuke with both a fresh copy of the latest mysql and php and phpmyadmin

Anyway for now I cant even create a new Super Admin account notting from my site is been written into my database, yet my database is connected to my site.(before i had imported an older sql file which gave me some access)

I would really like to get this sorted out, I have many sites hosted all over the net with various hosts, Abyss seems to be a good option, but I cant get it working 100%. If anyone has any suggestions please reply.

Thanks in advance
Marty

;Windows Extensions
;Note that ODBC support is built in, so no dll is needed for it.
;

;extension=php_bz2.dll
;extension=php_cpdf.dll
;extension=php_curl.dll
;extension=php_dba.dll
;extension=php_dbase.dll
;extension=php_dbx.dll
;extension=php_exif.dll
;extension=php_fdf.dll
;extension=php_filepro.dll
;extension=php_gettext.dll
;extension=php_ifx.dll
;extension=php_iisfunc.dll
;extension=php_imap.dll
;extension=php_interbase.dll
;extension=php_java.dll
;extension=php_ldap.dll
extension=php_mbstring.dll
;extension=php_mcrypt.dll
;extension=php_mhash.dll
;extension=php_mime_magic.dll
;extension=php_ming.dll
;extension=php_mssql.dll
;extension=php_msql.dll
;extension=php_oci8.dll
;extension=php_openssl.dll
;extension=php_oracle.dll
;extension=php_pdf.dll
;extension=php_pgsql.dll
;extension=php_shmop.dll
;extension=php_snmp.dll
;extension=php_sockets.dll
;extension=php_sybase_ct.dll
;extension=php_tidy.dll
;extension=php_w32api.dll
;extension=php_xmlrpc.dll
;extension=php_xsl.dll
;extension=php_yaz.dll
;extension=php_zip.dll

extension=php_gd2.dll
extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

Marty_ wrote:
Abyss seems to be a good option, but I cant get it working 100%. If anyone has any suggestions please reply.

Abyss Web Server is not in cause here. Your problem is caused by your PHP and/or PhpNuke setup and the web server has no effect on them.

Your php.ini looks correct. Have you correctly setup PhpNuke file permissions and have you popluated the MySQL database correctly (as explained in http://phpnuke.org/modules.php?name=PHP-Nuke_HOWTO&page=database-creation.html )?
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Sun Feb 26, 2006 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

No file permissions are required if hosted on a windows system.

You wouldnt see the site if the database wasnt connecting you would get page stating that.

Iam not blaming abyss, but if I cant get around this, it would mean to me that I load a new OP system on my machine, something I dont want to have to do.

EDIT : its funny cause things like the Shout_Box are connecting to DB so iam convinced something is wrong with either phpMyAdmin or my php.ini file ?

Final question on this, is there anybody here using abyss x2 on windows xp hosting a phpnuke site ?
http://badhq.ie/test.php : maybe somethings wrong ?
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Mon Feb 27, 2006 10:50 am    Post subject: Reply with quote

Marty_,

Have you tried using PHP 4 instead of PHP 5? Some scripts pretend they support PHP 5 but they actually do not.
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Thu Mar 02, 2006 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

aprelium wrote:
Marty_,

Have you tried using PHP 4 instead of PHP 5? Some scripts pretend they support PHP 5 but they actually do not.


Hmm wish i had read your post before, i just loaded windows server 2003 and iam having the same results, I try that now thanks for the advice.
Back to top
View user's profile Send private message
Marty_
-


Joined: 21 Feb 2006
Posts: 55

PostPosted: Sat Mar 04, 2006 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

aprelium wrote:
Marty_,

Have you tried using PHP 4 instead of PHP 5? Some scripts pretend they support PHP 5 but they actually do not.


Yep that was it, you would think a modern version phpnuke, would run with the lastest PHP releases anyway great all up and running.

http://badhq.com and something I didnt find mentioned on the site, dont forget to load a www. site or abyss wont find the URL

Iam now setting up and transfer my Perl site http://web-bin.com hope to see Abyss listed somewhere :)

Thanks again for your patience
Marty
Back to top
View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Sat Mar 04, 2006 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

Marty_ wrote:
aprelium wrote:
Marty_,

Have you tried using PHP 4 instead of PHP 5? Some scripts pretend they support PHP 5 but they actually do not.


Yep that was it, you would think a modern version phpnuke, would run with the lastest PHP releases anyway great all up and running.

http://badhq.com and something I didnt find mentioned on the site, dont forget to load a www. site or abyss wont find the URL

Iam now setting up and transfer my Perl site http://web-bin.com hope to see Abyss listed somewhere :)

Thanks again for your patience
Marty

Your welcome. We've noticed that many popular PHP scripts still have problems with PHP 5 hence our suggestion.
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Cyraxeon
-


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 4
Location: West Coast

PostPosted: Wed Apr 26, 2006 8:40 pm    Post subject: Reply with quote

we just tried installing PHPNuke 7.8 on an older version of mysql (3.23.58).. to get the supplied sql file to work we had to change everywhere it had the line

) ENGINE=MyISAM;

to

) TYPE = MYISAM;

and it worked perfectly
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
iBluff
-


Joined: 03 Dec 2006
Posts: 3

PostPosted: Sun Dec 03, 2006 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

I get this...

Error

There seems to be an error in your SQL query. The MySQL server error output below, if there is any, may also help you in diagnosing the problem

ERROR: Invalid Identifer @ 182
STR: 4.01.
SQL: # phpMyAdmin MySQL-Dump
# version 2.3.1-rc1
# http://www.phpmyadmin.net/ (download page)
#
# servidor: localhost
# Tiempo de generaci�n: 19-09-2006 a las 00:00:00
# Versi�n del servidor: 4.01.10
# Versi�n de PHP: 5.0.3
# Base de datos : `nuke`
# --------------------------------------------------------

#
# Estructura de tabla para la tabla `nuke_antiflood`
#

CREATE TABLE nuke_antiflood (
ip_addr varchar(48) NOT NULL,
time varchar(14) NOT NULL,
KEY (ip_addr),
KEY (time)
);


SQL query:

# phpMyAdmin MySQL-Dump # version 2.3.1-rc1 # http://www.phpmyadmin.net/ (download page) # # servidor: localhost # Tiempo de generaci�n: 19-09-2006 a las 00:00:00 # Versi�n del servidor: 4.01.10 # Versi�n de PHP: 5.0.3 # Base de datos : `nuke` # -------------------------------------------------------- # # Estructura de tabla para la tabla `nuke_antiflood` # CREATE TABLE nuke_antiflood ( ip_addr varchar(48) NOT NULL, time varchar(14) NOT NULL, KEY (ip_addr), KEY (time) );

MySQL said: Documentation
#1050 - Table 'nuke_antiflood' already exists
Back to top
View user's profile Send private message
hc2995
-


Joined: 07 Aug 2006
Posts: 644
Location: Maryland, USA

PostPosted: Mon Dec 04, 2006 2:26 am    Post subject: Reply with quote

is there a free version of phpnuke? it says to buy a license......
_________________
Where have i been? School got heck-tick, had to move half way around the state, then back... and then i had to change jobs, so iv been away for a while :P
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3706
Location: USA, GA

PostPosted: Mon Dec 04, 2006 4:12 am    Post subject: Reply with quote

PHP-NUKE 7.9 is Free
http://phpnuke.org/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1
_________________
Networking Specialist and Web Developer

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Mon Dec 04, 2006 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

iBluff,

The error message says at the end:

MySQL said: Documentation
#1050 - Table 'nuke_antiflood' already exists


This means that PhpNuke is trying to install some tables into your database and that these tables are already there (probably from a previous failed setup). So remove these tables (using PhpMyAdmin or any MySQL administration tool) and restart setting up PhpNuke.
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hc2995
-


Joined: 07 Aug 2006
Posts: 644
Location: Maryland, USA

PostPosted: Mon Dec 04, 2006 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

TRUSTAbyss wrote:
PHP-NUKE 7.9 is Free
http://phpnuke.org/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1



Ok nevermind, thanks trust abyss :D
_________________
Where have i been? School got heck-tick, had to move half way around the state, then back... and then i had to change jobs, so iv been away for a while :P
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
razorsedge
-


Joined: 06 Jan 2007
Posts: 104

PostPosted: Mon Jan 08, 2007 3:03 am    Post subject: Reply with quote

help me plz. i have tried several times and i have know clue why it will not work. i get the error:
Code:
Error
SQL query:

#
# Volcar la base de datos para la tabla `nuke_cities`
#
INSERT INTO nuke_cities
VALUES ( 1, 1, 'As?d?b?d', 'af ', 'Afghanistan ');



MySQL said: 

#1406 - Data too long for column 'city' at row 1

[ Back ] 

and also i am using phpmyadmin 2.9.1.1 and mysql 5.0.22
Plz help me out
Back to top
View user's profile Send private message
razorsedge
-


Joined: 06 Jan 2007
Posts: 104

PostPosted: Mon Jan 08, 2007 4:34 am    Post subject: Reply with quote

k i have fixed this problem now.... i am having trouble opening the index file plz help
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Tutorials All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group